MAAK ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

WACHTWOORD VERTEGEN

*

Nieuws

Judo Grandprix Dusseldorf

Op 21, 22 en 23 februari was er het judo grandprix in de Duitse stad Dusseldorf. Op dit toernooi komen judoka's van om tegen elkaar te strijden. Yoshi Kai lid Lars van Prooijen was er bij en heeft voor ons een kort verslagje van die dag gemaakt.

Ik (Lars van Prooijen) ben samen met mijn vader naar een internationaal judotoernooi in Düsseldorf geweest. We moesten al om kwart over zes ons bed uit, uitslapen was er dus niet bij. Na drie uur rijden waren we in Düsseldorf. Het was toen al kwart voor tien. Om elf uur begonnen de wedstrijden. Al snel kwamen de Nederlanders in actie. Er deden in totaal vier Nederlanders die dag mee, 3 van de 4 lagen er al in de eerste ronde uit. Noël van 't End kwam tot de finale, jammer genoeg verloor hij die van Ilias Iliadis. Ilias is Olympisch en Wereldkampioen, Knap hé!? Er was ook een soort markt, op die markt kon je judopakken, T-Shirt en sleutelhangers kopen.
Er waren judoka’s uit de hele wereld. Uit Japan, Nederland, China, Rusland, Georgië en nog veel meer landen. Na een lange dag waren we om tien uur thuis.

Ga jij binnenkort ook naar een judotoernooi om de grote judoka's van nu tegen elkaar te zien judoën? Dan zou het leuk zijn als je een kort stukje over de dag schrijft en met een leuke foto instuurt naar Redactie@yoshikai.nl en wie weet krijg je een plekje in de volgende nieuwsbrief!

TOP