MAAK ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

WACHTWOORD VERTEGEN

*

Nieuws

Nathan Jiscoot 3e op districtskampioenschap -18

Op 16 maart is Nathan Jiscoot 3e geworden op het districtskampioenschap -18 jaar. U gaat vast nog meer horen over deze Yoshi Kai judoka, die u vast al eens langs de mat heeft gezien. Daarom stellen wij hem bij deze graag even aan u voor.

 

Ik ben Nathan een van Yoshi Kai’s wedstrijdjudokas in de -18 jaar en -81 kg.

Ik begon met judo toen ik zes was bij Mas Blonk in Strijen. Mas was toen al oud en na een paar jaar stopte hij met lesgeven in Strijen. Ik ben toen al bij Alexander gaan kijken in Strijen maar vond het toen ik klein was eng omdat ze hier serieuzer aan het judoën waren in vergelijking tot Mas Blonk zijn school waar heel veel spelletjes gedaan werden. Ik ben toen dus naar s-Gravendeel gegaan om verder te judoën bij Mas blonk, hier had ik wel gelijk geleerd hoe het was om met oudere sterkere jongens te judoën. Uiteindelijk zag Mas het kinderen lesgeven niet meer zitten en stopte ook in s-Gravendeel waar het overgenomen werd door Alexander. En zo draaide ik mijn eerste lessen bij Yoshi Kai.

Na een paar keer suggesties van Alexander ben ik naar de woensdagtraining gegaan. Hier ben ik verder gegroeid en ik begon na een tijdje ook met bootcamp bij Yoshi Kai. Hier is mijn kracht en conditie verder gaan groeien en het werd wel eens tijd voor mij om wedstrijden te gaan doen. Ik begon op instaptoernooien maar kon dit door mijn leeftijd al snel niet meer doen, dus moest ik naar internationale toernooien en hiermee belandde ik in het wedstrijdcircuit. In de -15 had ik maar een paar overwinningen en ik ben dit jaar te oud geworden voor doe klasse. Ik mocht eind dit jaar door mijn aanwezigheid bij gezamenlijke trainingen naar de districtstraining in Hoogvliet waar ik momenteel leer te judoën op JBN-niveau. Ik zat, toen ik daarmee begon, net in de -18 waar ik 2 toernooien verloor maar op het 3e toernooi het DK Zuid-Holland heb ik mijn eerste 3 partijen in de -18 gewonnen en werd ik 3e. Dit was pas geleden en vanaf hier gaan Alexander en ik verder om te kijken hoe ik het in de toekomst zal doen.

TOP