MAAK ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

WACHTWOORD VERTEGEN

*

Nieuws

Wedstrijdjudo, hoe leuk is dat ?

Dat is de vraag. Hoe leuk is het om een wedstrijdje te judoën? Hoe leuk is het om ergens hard voor te trainen? Hoe leuk is het om jezelf een doel te stellen? Hoe leuk is het om door deze trainingsarbeid je doel te bereiken en een prijs te winnen? 

broertjes goes Fotor

Het antwoord op deze vragen wordt gegeven door de broertjes Goes:

 luca goes Fotor    Mijn naam is Luca Goes en ik ben 8 jaar. Op mijn 5de ben ik begonnen met Judo. Voor mijn eerste wedstrijd was ik erg zenuwachtig, maar dit heeft iedereen. Nu ben ik soms zenuwachtig, maar dan zeg ik tegen mezelf "je kan het wel!". 

Ik heb veel wedstrijden gewonnen, maar ook veel verloren. Verliezen vind ik niet leuk en soms wordt ik dan ook wel verdrietig, maar mijn mama filmt mijn wedstrijden en dan kan ik later terug zien wat ik anders had moeten doen en daar leer ik dan weer van.

Sinds ik op judo zit heb ik heel veel vriendjes van onze eigen club, maar ook van andere clubs. Met de wedstrijdploeg kom ik overal. Ik ben zelfs al in België geweest.
Als ik later groot ben wil ik Olympische speler worden of judoscheidsrechter.

       Mijn naam is Tigo Goes, ben 11 jaar en zit al 4 jaar op Judo.

Sinds kort zittigo goes Fotor ik ook op Kata. Door de Judo heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. 

Voor mijn allereerste wedstrijd was ik super zenuwachtig. Het liefst wilde ik onder de jurytafel kruipen en dit heb ik ook gedaan, maar ja daar kon ik niet blijven zitten. Ik ben toen de mat op gegaan en merkte dat het helemaal niet eng was. Het leek gewoon op de wedstrijdjes tijdens de les. 

Sinds 1,5 jaar zit ik bij de wedstrijdploeg. De kinderen in de wedstrijdploeg zijn ook echt mijn vrienden geworden. We helpen elkaar, steunen elkaar en we moedigen elkaar aan. Op de mat zijn we elkaars tegenstanders en na de wedstrijd zijn we weer vrienden. Verliezen vind ik wel jammer, maar meer dan mijn best tijdens een wedstrijd kan ik niet doen. Na een wedstrijd heb ik weer geleerd en weet ik wat ik de volgende keer beter anders kan doen.

Het antwoord is dus.... Wedstrijdjudo is gewoon hartstikke leuk, want je leert van elke wedstrijd ! 

 Op zaterdag 15 november komen de wedstrijdjudoka van Yoshi Kai, waaronder  Luca en Tigo samen met nog een heleboel andere wedstrijdjudoka, ook van andere judoscholen, in actie op de Open Hoeksche Waardse Kampioenschappen Judo.

Ook de Clubkampioenschappen worden dan organiseert door Yoshi Kai. Dus heb je zin gekregen om ook een wedstrijdje te judoën... Schrijf je dan snel in voor dit toernooi, via de website en dan zien we je op de mat op zaterdag 15 november !

Met sportieve groet,

Luca en Tigo Goes en Het Yoshi Kai Team

TOP