MAAK ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

WACHTWOORD VERTEGEN

*

Nieuws

Katacursus krijgt bezoek 8e dan judo

Hallo judoka,

Afgelopen zaterdag startten we met een cursus Nage No Kata.

In eerste instantie was het initiatief voor degenen voor wie de wekelijkse woensdagkatales geen haalbare kaart bleek, maar wat een flinke enthousiaste gemotiveerde club judoka troffen we zaterdagmorgen op de mat !

We zijn trots op deze groep gemotiveerde judoka die zich blijven ontwikkelen op deze wijze !

slider P72108551

V.l.n.r. Alexander Baard, Tadashi Sato, Mas Blonk

Het nut van kata

Van jong tot oud werd er met veel aandacht geluisterd, geoefend en daarmee een start gemaakt aan een van de eerste Kata's die Jigoro Kano, de grondlegger van het judo, ontwierp omstreeks 1887.

Het kata is volgens prof. Kano het grammatica van het judo en leert de judoka het judo beter te begrijpen en daarmee te verbeteren. Net zoals het feit dat alleen woorden niet alleen een zin maken, maar de volgorde en vervoeging (toepassing) ervan het geheel bergijpelijker maken, is het bij judo zo dat de worpen, puur & alleen, niet het judo zijn. Een goede judoka weet zijn worpen op het juiste moment in de juiste uitvoering toe te passen. Hiertoe dient onder andere het judokata.

Wij verzorgen deze cursus van 6 lessen voor judoka niet alleen omdat de judoka graag meer willen leren van het judo, maar ook omdat ( een onderdeel van ) het Nage No Kata vanaf de 2e kyu in de exameneisen is opgenomen.

Mas Blonk

Mijn bezoeken aan de Kodokan in Japan heb ik gedaan in gezelschap van Mas Blonk, inmiddels 8e dan Judo. Met trots kunnen wij mededelen dat Dhr. Blonk  zaterdag 28 november een bezoek brengt aan onze dojo tijdens de vijfde les van onze kata-cursus van 10:30 - 12:00. Wij waarderen het enorm dat hij ons komt bezoeken.

Wij nodigen ook graag alle kata-judoka van de woensdagavond uit om deze les bij te wonen. Andere geinteresseerde judoka zijn welkom in de dojo voor het aanschouwen van van deze les vanaf de banken !

Wil je zaterdag 28 november komen ? Er is beperkte beschikbaarheid in verband met ruimte, dus registreer je komst via de agenda !

Met trotse groet,

Alexander Baard

TOP