MAAK ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

WACHTWOORD VERTEGEN

*

Nieuws

Verslag Yoshi Kai bij NK Judo in Rotterdam

Yoshi Kai naar NK Judo in Rotterdam
Yoshi Kai op de foto met Tobias Mol

Het NK Judo werd op zaterdag 19 en zondag 20 oktober gehouden in Top Sport Centrum Rotterdam. Een aantal vroege vogels waren deze zondag al om 10.00 uur aanwezig om de eerste wedstrijden te zien.

 

We zaten met zijn allen op de eerste rij. Betere plekken konden we niet hebben. Eerst de voorronden, vervolgens om 14.00 uur de medaillewedstrijden. En dat was best leuk en spannend om te zien!! Om heel eerlijk te zijn was mijn favoriete gewichtsklasse toch wel de heren boven de 100kg. Wat een kracht! Maar in alle gewichtsklassen was genoeg te zien: prachtige worpen, houdgrepen en armklemmen. Dus alles wat ze in de les leren kwam nu op een hoog niveau voorbij.

Een aantal van de Yoshi Kai judoka’s gingen op handtekeningenjacht. Zo hebben ze Kim Polling tussen het publiek gevonden. En terwijl zij een spannende halve finale zat te kijken, nam ze toch de tijd voor de kinderen om op de foto te gaan en om handtekeningen uit te delen. Echt fantastisch! Voor de kinderen was het écht een belevenis, want de judoka’s namen na de wedstrijden tóch de tijd voor de kinderen om handtekeningen uit te delen en om “even” met ze op de foto te gaan. Al met al een belevenis voor zowel de ouders en de kinderen die naar de wedstrijden hebben zitten kijken en voor de handtekeningen en foto’s. Want ja, zeg nou zelf wanneer komt zoiets nu voor?

Voor Nils van Prooijen en Maurice van Felius zelfs een tv debuut bij het NOS Sportjournaal. Ze waren duidelijk in beeld toen ze de handtekening vroegen van Grim Vuijsters, die vandaag een punt achter zijn carrière zette. En ook Lars van Prooijen, Madoe Kievit en Tessa Dekker konden hun gezichtje nog even laten zien. Al met al een hele leuke dag!

En wist u dat kinderen (tot en met 13jr) op vertoon van hun JBN lidmaatschap gratis naar binnen mochten? Zeker een aanrader om volgend jaar ook te gaan kijken!! Wij gaan in elk geval weer!!

Nathalie van Prooijen

TOP