MAAK ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

WACHTWOORD VERTEGEN

*

Nieuws

Judoka v/d maand Miranda van Felius

miranda


Miranda van Felius is mijn naam en ik ben op 15 mei 1971 in Rotterdam geboren. Ik ben getrouwd met Robert en samen met onze twee zonen, Thomas en Maurice, wonen wij in Numansdorp.

Als kind ben ik opgegroeid in Nieuw-Beijerland en daar heb ik naast andere sporten ook aan judo gedaan, wat later bleek bij dezelfde judoschool als Robert. Doordat onze kinderen ook voor judo kozen, zijn wij bij Alexander en Yoshi Kai terecht gekomen. Eerst Thomas, die inmiddels de blauwe band heeft en later Maurice, die binnenkort gaat proberen zijn groene band te behalen.

Zelf ben ik na, talloze keren aan de kant te hebben gekeken bij de trainingen van mijn kinderen, ook weer de mat opgestapt. Als kind had ik de gele band, maar omdat ik alleen de “Luie Leunstoel” en de judorol nog kende, ben ik weer bij het begin begonnen en heb ik inmiddels de gele band weer gehaald.

Op donderdag mag ik graag meehelpen in de les “Judo met speciale aandacht”. Dit geeft judo voor mij een extra dimensie en is zo leuk om te doen. De kinderen leren van ons en wij leren van de kinderen. Want judo doe je samen!

Het afgelopen jaar heb ik helaas niet veel kunnen sporten door een knieblessure. Sinds een aantal weken ben ik, na twee operaties en de steun van de andere judoka, gelukkig weer actief op de mat. Nog niet zo actief als ik zou willen, maar daar wordt aangewerkt. En wie weet komt die oranje band toch nog een keer in zicht.

Maar belangrijker dan de kleur van mijn band, vind ik het SAMEN beoefenen van een sport waar jong en oud plezier aan beleven, op welk niveau ook. Of het nu is als wedstrijdjudoka, als tuimelaar of als recreant, als je plezier hebt in je sport, zijn je doelen makkelijker te bereiken.

Dus veel plezier met judo en tot gauw op de mat ! Groetjes,
Miranda

 

TOP