MAAK ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

WACHTWOORD VERTEGEN

*

Examenregels

Algemeen

Alle graduaties verleend door Yoshi Kai worden erkend door de Judo Bond Nederland (J.B.N.)

de Judo Bond Nederland is aangesloten bij de Europese Judo Unie (E.J.U.) en bij de internationale Judo Federatie (I.J.F.) 

De jeugdgraduaties (de slippen tussen de verschillende banden) zijn speciaal ontworpen, rekening houdend met de bijzondere onmstandigheden van het jeugdjudo.

 

Examen regelement Jeugdexamens

Kinderen vanaf 5 t/m 12 jaar, deelnemend aan de jeugdjudolessen, kunnen deelnemen aan een banden/slippen examen, dat drie maal per seizoen georganiseerd wordt. Voor de tuimeljudoka zijn er nog geen examens, uiteraard zijn zij van harte welkom om te kijken !

De examens zijn zo ingericht dat de judoka kan laten zien wat hij of zij kan/ geleerd heeft in de afgelopen tijd en niet om te beoordelen wat de judoka niet kan. In dit kader en samen met onze lesopbouw, is het voor een judoka die 6 weken op les zit, mogelijk om mee te doen aan een examen.

Neem naar het examen altijd je JBN judopaspoort / Yoshi Kai graduatiekaart mee, zodat je behaalde graduatie er in afgetekend kan worden. De graduatiekaart wordt tijdens het eerste examen (eenmalig) verstrekt aan de judoka. Voor een officieel judopaspoort van de judo bond Nederland dient u zich te wenden tot www.jbn.nl om zich daar aan te melden.

Bij het behalen van een hele band (kyu-graad) ontvangt elke judoka een officieel diploma.

 

Volwassenen en Junior Examens

Judoka's en Jiu-Jitsuka's kunnen, indien de vaardigheid dit toestaat, een keer per jaar kyu-graad examen doen. Dit betekent dat er per jaar examen wordt gedaan voor een hele band.

Neem naar het examen altijd je JBN judopaspoort / Yoshi Kai graduatiekaart mee, zodat je behaalde graduatie er in afgetekend kan worden. De Yoshi Kai graduatie kaart wordt tijdens het eerste examen (eenmalig) verstrekt aan de judoka of jiu-jitsuka. Voor een officieel judo/jiu-jitsu-paspoort van de Judo Bond Nederland dient u zich te wenden tot www.jbn.nl om zich daar aan te melden.

TOP